/

  Copyright © 2012 Uni Bristol d.o.o. | Design by Creative 24/7

  O nama

  Poslovni, stambeni, turistički i lječilišno-rehabilitacioni kompleks „Mellain“, već sada poslovnim partnerima iz Bosne i Hercegovine i svijeta nudi velike mogućnosti saradnje. „Mellain“ se nalazi u središtu poslovne, kulturne, pravosudne, bankarske, administrativne i obrazovne četvrti Tuzle, na najpoželjnijoj lokaciji obilježenoj drvoredima i zelenilom.

  Koristimo priliku da predstavimo kompleks „Mellain“ čijom izgradnjom se pomjeraju dostignute granice kvaliteta poslovanja, stanovanja, liječenja i hotelskih usluga u Bosni i Hercegovini ali i u regionu Balkana.
  Arhitektonsko rješenje kompleksa čine, funkcionalno i estetski organizovane, četiri lamele spojene u jedinstven objekat.

  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade
  • Prikaz zgrade

  -Lamela A, stambeni dio ,
  -Lamela B, wellness, banjsko lječilište, fitness i olimpijski bazen ,
  -Lamela C, stambeni dio ,
  -Lamela D, hotel sa 4 zvjezdice ,

  Vertikalna organizacija kompleksa  je takva da su pod zemljom izgrađene tri etaže koje su namjenjene za parking mjesta.

  Prizemlje i Galerija  su projektovani i izgrađeni po zahtjevima savremenog obavljanja poslovno-uslužne djelatnosti. Na prizemlju se nalaze poslovni prostori i hiper-market, dok je galerija namjenjena za ekskluzivne modne radnje i poslovne prostore gdje su ispunjeni visoki standardi gradnje.

  Lamela „A“ i Lamela „C“ čine stambeni dio sa 330 stambenih jedinica, veličine od 50 do 150 m².

  Lamela „B“  je prostor u kojem je wellness centar i poliklinika sa banjskim lječilištem funkcionalno organizovan sa ordinacijama, kabinetima i drugim prostorima namjenjenim za fizikalnu terapiju i liječenje ljekovitom slanom vodom.

  Korištenje i ljekovitost slane vode iz Tuzle poznato je više od deset vijekova, a prvu analizu tuzlanske slane vode za zdravstvene potrebe radio je 1887. godine bečki balneolog Ernesta Ludwig, koji je uporedio njen sastav i našao da je sličan plemenitoj slanici iz Reinchenhalla. Drugu analizu je napravio Lehu iz Beograda, a kasnije 1961. godine Higijenski zavod iz Sarajeva radio je detaljnu analizu. Tuzlanska slana voda korištena je i za vrijeme Osmanskog i Austro-ugarskog imperija, te stoji podatak da je među pacijentima Slane banje u Tuzli bio i austrougarski car Franjo Josip.

  Kompanija „Uni Bristol“ na lokalitetu stare banje „Bristol“ obnavlja vjekovnu tradiciju liječenja slanom vodom, prekinutu ratnim dejstvima u Bosni i Hercegovini 1992.godine.

  U poliklinici sa banjskim lječilištem je moguće liječenje bolesti iz oblasti ;

  1. reumatologije (upalni i degenerativni reumatizam, degenerativne bolesti kučme, vanzglobni i metabolički reumatizam – giht ),
  2. neurologije (bolni sindromi),
  3. ginekologije (sterilitet primarni i sekundarni, adnexitis chronica, parapetritis, perisalpingitis chronica, dysmenorrhea, patološke devijacije maternice, postoperativni slučajevi sa bolovima usljed adhezija ),
  4. otorinolaringologije, (hronične upale gornjih respiratornih puteva kataralne forme , faringitisi, rinitisi i upale parazelnih šupljina ),
  5. bolesti, povrede i stanja nakon operacija lokomotornog aparata,
  6. respiratorne bolesti (gornji disajni putevi ),
  7. hipertireoza (jod sudjeluje u stvaranju tiroksina),
  8. arterioskleroza.

  U modernoj banji je predviđen bazen sa slanom vodom namjenjen medicinskim tretmanima, zatim olimpijski bazen sa salama za fitness i jogu, teretane, saune, centar za masažu, kafe-restoran i prateći sadržaji. Zdravstveno-rekreativni dio kompleksa „Mellain“ će biti opremljen najsavremenijim uređajima i medicinskom opremom kako bi odgovorio najvišim standardima liječenja, rehabilitacije i jačanja zdravlja.

  Hotel u sklopu kompleksa je projektovan kao jedan od najprestižnijih hotela u Bosni i Hercegovini, koji će svojim sadržajima obogatiti turističku ponudu cijelog regiona. Hotel ima 130 luksuzno opremljenih i prostranih soba i apartmana.

  U sklopu hotela se nalazi bazen sa saunama, fitness, polivalentne dvorane, hotelski restoran te restoran Vidikovac na 20.spratu hotela i drugi prateći sadržaji. Dodatna pogodnost hotela je i direktna veza sa banjskim lječilištem i slanim bazenom čime se kompletira ponuda zdravstvenog turizma. Sadržaji i kompozicija hotela u potpunosti odgovaraju svim turističkim i poslovnim zahtjevima savremenog čovjeka.