/

  Copyright © 2012 Uni Bristol d.o.o. | Design by Creative 24/7

  17. Novembar. 2010.

  Udaranje temelja Stambeno - poslovnog prostora "Mellain" na ruševinama bivšeg Hotela Bristol

  Završetkom ovog kompleksa Tuzla će dobiti još jedan Tržni centar sa poslovnim prostorima i za te namjene rezervisano je 8.200 metara kvadratnih.

  Radove na rušenju i uklanjanju, sada već bivšeg, Hotela Bristol blagovremeno je okončala građevinska firme TOM CAT iz Tuzle. Započela je na istoj lokaciji izgradnja jedne od najsavremenijih građevina u BiH. Povoljne vremenske prilike omogućile su građevinarima da sa moćnim mašinama iskopaju ogromni podzemni prostor, odnosno temelje  ovog grandioznog zdanja. Radi se o objektu koji će imati 20 spratova ukupne površine 70.000 metara kvadratnih. Tu će biti smješten najmoderniji hotel sa pet zvjezdica, ekskluzivni stambenim dio, podzemne garaže i moderno uređena ljekovita banja.

  Kompletno zdanje nosi naziv Stambeno - poslovni prostor "Mellain", a investitor je "UNI BRISTOL" o kojem se malo zna u javnosti. Hotel će zapremati 18.000 kvadrata i bit će jedan od najvećih i najmodernijih, ne samo u Bosni i Hercegovini. U okviru ovog komplesa bit će, zatim, Poliklinika sa termalnom banjom i wellness centrom za koju je rezervisano 4.500 metara kvadratnih.

  - Banjsko lječiliste će bit pun pogodak jer zna se da tuzlanska slana banja ima stogodišnju tradiciju i da je bila nadaleko čuvena u predratnom periodu. Osim toga donosila je značajne prihode, pa bi tako trebalo da bude kada se nađe u sastavu Stambeno - poslovnog prostora "Mellain". Imamo ljekovitu slanu vodu, kao resurs,i nadamo se da će ovaj investitor znati to  iskoristiti u potpunosti. Nadamo se također da će u novu banju dolaziti pacijenti iz svih krajeva BiH, pa i prostora ex Jugoslavije i zimi i ljeti, kao što dolaze ljeti na Panonska jezera - ističu u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona.

  U okviru ovog kompleksa gradi se i 290 stanova i za te svrhe rezervisano je 28.000 kvadrata.O cijenama kvadratnog metra rano je govoriti jer će to diktirati tržište kada za tri i po godine bude okončana izgradnja Stambeno -  poslovnog prostora "Mellain".

  Završetkom ovog kompleksa Tuzla će dobiti još jedan Tržni centar sa poslovnim prostorima i za te namjene rezervisano je 8.200 metara kvadratnih. Pomenimo još i garažni prostor sa 3 podzemne etaže sa 23.100 kvadrata.Ova građevina bi trebala biti završena do kraja 2013.godine.