/

  Copyright © 2012 Uni Bristol d.o.o. | Design by Creative 24/7

  13. April. 2012.

  U Tuzli se gradi hotelski kompleks "Mellain": "Uni Bristol" ulaže 100 miliona eura

  Gradnja "Mellain" centra u Tuzli, jednog od najsavremenijih hotelskih kompleksa u BiH, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji u BiH odvija se predviđenom dinamikom.

  Kompleks koji će biti sagrađen na nekadašnjoj lokaciji tuzlanskog hotela "Bristol" jedina je, uz gradilište "Avaz-Robot centra", velika investicija posljednjih desetak godina u gradu soli.

  Dupleks izvedba

  Kompanija "Uni Bristol" u kompleks ulaže nešto više od 100 miliona eura, a na gradilištu je trenutno zaposleno oko 300 radnika. Posao gradnje hotela dobile su mnoge firme iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Zavidovića, Kladnja i Živinica.

  - U kompleksu veličine 87.000 metara kvadratnih planirano je 330 stambenih jedinica, od jednosobnih do petosobnih, jednoetažnih i dupleks izvedbi. Veličine stanova kreću se od 52 do 158 kvadrata. Hotelski dio kategorizacije pet zvjezdica ima 150 luksuznih soba na 20 spratova, s bazenom na 19. spratu. Uz "Avaz Twist Tower", ovo je najviša i najmodernija zgrada u regionu - kazao je Safet Bašić, direktor kompanije "Uni Bristol".

  Bašić: Otvaranje početkom 2014. godine

  Planovi investitora su da kraj radova i otvaranje modernog kompleksa budu početkom 2014. godine. Posebnu pažnju prilikom projektiranja investitori su obratili na gradnju poliklinike u sklopu hotela, čime će biti nastavljena tradicija banjskog liječenja slanom vodom, po kojoj je i nekadašnji hotel "Bristol" bio prepoznatljiv.

  Banjsko liječenje

  - Banjsko lječilište projektirano je kroz medicinski tretman poliklinike i sportsko-rekreativnu namjenu. U svom funkcioniranju predviđeno je da će banja koristiti, između ostalog, i izvore termalne vode koji se nalaze na užem i širem lokalitetu Tuzle - dodaje Bašić.

  Otvaranjem kompleksa "Mellain" stvara se i potreba za novim radnim mjestima. Predviđa se da će novi kompleks zapošljavati oko 400 radnika medicinske, ugostiteljske, sportske i trgovačke struke.

  Visoki standardi

  U modernom kompleksu, između ostalog, bit će sagrađena tri bazena, od čega je jedan olimpijski, dok će za posjetioce biti osiguran i parking prostor na tri etaže. Kompleks se gradi po visokim standardima, a samo u temeljnu ploču izliveno je 14.000 kubika betona i oko 1.200 tona željeza.

   

  www.dnevniavaz.ba