/

  Copyright © 2012 Uni Bristol d.o.o. | Design by Creative 24/7

  05. Juli. 2018.

  U Hotelu Mellain održan prvi HR MEETUP

  Danas je u Tuzli, u Hotelu Mellain održan prvi HR MEETUP (susret HR profesionalaca) u organizaciji kompanija Junuzović Kopex i Kolektiv Posao.ba.

  Na susretu se razgovaralo o problemima sa kojima se kompanije susreću prilikom zapošljavanja pravih ljudi. „Generalno je pogrešno viđenje ljudi cijelog privatnog sektora, mnogo je nepovjerenja, a mi smo spremni zaposliti kadar kojem bismo pružili dodatnu edukaciju, da bismo nakon dvije godine imali osposobljenog radnika, koji će biti zadovoljan radnik“-izjavio je na panelu direktor kompanije Junuzović Kopex, Saša Selimović.

  Učesnici su imali priliku da čuju koje su to dobre prakse i mogućnosti olakšavanja procesa zapošljavanja, kao i da razmijene znanja i iskustva u području zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima.  HR MEETUP je okupio poslovne partnere kompanije Kolektiv, Junuzović Kopex i Špica Systems,  HR profesionalce, vlasnike i direktore privatnih kompanija.

  Na susretu su bile pristune kompanije iz Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Banovića i svi su imali priliku predstaviti izazove sa kojima se sreću u oblasti upravljanja ljudskim resursima te vlastite pozitivne prakse.

  Organizator Meetup-a, kompanija Kolektiv je najpoznatija po Posao.ba - vodećem portalu za zapošljavanje u BiH, koji više od 15 godina spaja poslodavce i osobe koje traže posao u BiH i šire, te je pouzdani partner za više od 30.000 preduzeća i više od 300.000 tražilaca posla.

  HR Meetup je samo jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi Kolektiv u nastojanju da poveže svoje klijente sa drugim biznisima i da podrži svaku vrstu B2B networkinga.

  Nakon uspješnog HR Meetup-a u Banjoj Luci, danas i u Tuzli, kompanija Kolektiv Posao.ba planira organizaciju sličnih susreta i u Mostaru ali i drugim gradovima u BiH.