/

  Copyright © 2012 Uni Bristol d.o.o. | Design by Creative 24/7

  26. Septembar. 2018.

  U Hotelu Mellain održan je stručni skup „Daljinsko grijanje u Bosni i Hercegovini i regiji“

  Na ovogodišnjem skupu je prezentiran rad sistema daljinskog grijanja grada Arad iz Rumunije, te je predstavljen rad sistema daljinskih grijanja u Slovenije od strane predsjednika Slovenskog udruženja za daljinsku energetiku.

  Skup su  otvorili  i predstavili  Grad Tuzla i direktor Centralnog grijanja d.d. Tuzla Arnautović Nevres. Na ovogodišnjem skupu je prezentiran rad sistema daljinskog grijanja grada Arad iz Rumunije, te je predstavljen rad sistema daljinskih grijanja u Slovenije od strane predsjednika Slovenskog udruženja za daljinsku energetiku. Kolege iz beogradskih elektrana prezentirale su radove na nejvećem sistemu daljinskog grijanja na Balkanu, a razvoj  sistema daljinskog grijanja u posljednjih 15 godina prezentirao je predstavnik Centralnog grijanja d.d. Tuzla. Projekat STRATEGO za Republiku Hrvatsku predstavio je kolega Novosel Tomislav sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb gdje su predstavljeni  rezultati  postojećih izvora i potreba za energijom grijanja i hlađenja. Veoma  značajno i inspirativno je bilo i obraćanje  g-dina  Paul  Voss-a,  izvršnog  direktora  organizacije ''Euroheat&Power''. Završnu prezentaciju o budućnosti sistema daljinskog grijanja održao je bivši tehnički direktor Centralnog grijanja d.d. Tuzla, a sada predstavnik slovenačke firme Petrol d.d. g-din Karabegović Amer koji je bio i medijator cijelog skupa.

  Mrellain Hotel objekat je dostojan ovako bitnih prezentacija. Ulaganjem u promociju ulaže se i u budućnost a naš hotel spreman je odgovoriti i na najspecifičnije zahtjeve.