/

  Copyright © 2012 Uni Bristol d.o.o. | Design by Creative 24/7

  28. August. 2014.

  Tuzla: Stambeni dio kompleksa Mellain završen i spreman za useljenje

  Uni Bristol d.o.o. privodi kraju izgradnju kompleksa Mellain u Tuzli. Stambeni dio kompleksa je završen, a stanovi su uknjiženi i spremni za prodaju i useljenje.

  Kako za eKapija.ba kaže Enes Jusufović, menadžer za marketing i prodaju u firmi Uni Bristol svakodnevno potencijalni kupci dolaze, obilaze stambeni kompleks i biraju za sebe stanove koji zadovoljavaju njihove potrebe.

  "Gradnja kompleksa Mellain teče predviđenom dinamikom. Sredinom godine poplave koje su na žalost pogodile Bosnu i Hercegovinu na kratko su omele i usporile radove na kompleksu, ali mi planiramo završiti gradnju do kraja godine. Uprkos svim poteškoćama, stambeni dio kompleksa je na vrijeme završen i spreman je za useljenje“, navodi Jusufović.

  Inače, poslovni, stambeni, turistički i lječilišno – rehabilitacioni kompleks Mellain nalazi se na jednoj od najatraktivnijih i najpoželjnijih lokacija kako za življenje tako i za poslovanje, kupovinu, liječenje, hotelske usluge u Tuzli. Kompleks se prostire na oko 87.000 m2, te predstavlja jedinstvenu savremenu građevinsku cjelinu, čije arhitektonsko rješenje se ogleda u četiri lamele.

  ČETIRI LAMELE

  Lamele A i C čine stambeni dio sa 328 luksuzno uređenih stanova, površine od 52 do 150 m2. Dok je Lamela B prostor u kojem se nalazi wellness centar i poliklinika sa banjskim lječilištem, funkcionalno organizovana sa ordinacijama, kabinetima i drugim prostorima za fizikalnu terapiju i liječenje ljekovitom slanom vodom.

  Lamela D je hotel sa pet zvijezdica koji je projektovan kao jedan od najprestižnijih hotela u Bosni i Hercegovini, koji će svojim sadržajem obogatiti turističku ponudu cijelog regiona. Na dvadeset spratova hotel će imati oko 130 luksuzno opremljenih, prostranih, elegantnih soba. U sklopu hotela se nalaze: bazen sa saunom, fitness, polivalente dvorane, restoran vidikovac na 24. spratu, caffe bar, raskošna recepcija i drugi prateći sadržaji.

  "Moderni Shoping centar je predviđen kao novo mjesto okupljanja građana Tuzle, posjetioca, stanara, zakupaca kompleksa i turista. Shoping centar se sastoji iz dvije etaže. Na prvoj etaži – prizemlje – se nalaze hipermarket/supermarket i poslovni prostori, dok je druga etaža – galerija – namijenjena za ekskluzivne modne radnje i poslovne prostore. Ukupna površina Shoping centra je 8.200 m2. Centar se sastoji od oko 30 poslovnih prostora različitih kvadratura", ističe naš sagovornik.

  U sklopu Mellaina je i moderna podzemna garaža na tri etaže sa cca 520 parking mjesta.

  U okviru kompleksa je također planirano otvaranje modernog banjskog lječilišta. U modernom banjskom lječilištu  je predviđen bazen sa slanom vodom namjenjen medicinskim tretmanima, zatim poluolimpijski bazen, sale za fitness i jogu, teretane, saune, centar za masažu, caffe-restoran i prateći sadržaji. Zdravstveno-rekreativni dio kompleksa Mellain će biti opremljen najsavremenijim uređajima i medicinskom opremom kako bi odgovorio najvišim standardima liječenja, rehabilitacije i jačanja zdravlja.

  Pored toga Mellain će u svom sastavu imati više bazena. Banjsko lječilište i wellness centar će imati dva bazena, od toga jedan namjenjen medicinskim tretmanima  ljekovitom slanom vodom, a drugi poluoplimpijski bazen. Također, u hotelu Uni Bristol je predviđen bazen, za goste hotela.

  Menadžer za marketing i prodaju u firmi Uni Bristol kaže da je u ovom centru kupljen veliki broj stanova, a kupci se u pojedine stanove već useljavaju.

  "Međutim stanova još uvijek ima u ponudi, tako da se kupci mogu odlučiti u zavisnosti od kvadrature i pozicije stana. Uglavnom traže se stanovi svih profila, a to opet zavisi od kupca do kupca, jer neki kupci žele stan na višim nivoima, dok drugi žele prizemne stanove. Također, kupci imaju različite prohtjeve kada je u pitanju i pozicija stana u odnosu na strane svijeta. Naš prodajni tim izlazi u susret svim kupcima i nastoji im olakšati donošenje životne odluke koja se ne donosi svaki dan", kaže Jusufović.

  DOMAĆA RADNA SNAGA

  Mellain kompleks je od početka izgradnje prilika za zaposlenje domaće radne snage. Veliki je broj firmi koje su izvodile radove i koje će izvoditi radove na ovom centru. Uglavnom data je prilika domaćim firmama iz cijele Bosne i Hercegovine, a za poslove za koje nisu mogli naći izvođače iz naše zemlje, dali su priliku firmama iz regiona (Hrvatska i Srbija).

  Jusufović kaže da kraj radova i svečano otvaranje kompleksa očekuju na proljeće 2015. godine, a u planu je otvaranje svi sadržaja istovremeno.

  Ovaj projekat je iznimno važan za grad Tuzlu, kao i za cijeli region. Grad Tuzla dobija jedinstveno arhitektonsko rješenje u Bosni i Hercegovini, a i šire. Tako i kompleks Mellain postaje jedan od zaštitnih simbola Tuzle.

  Kompleks „Mellain“ će zaposliti oko 200 radnika. Priliku za zaposlenje će dobiti radnici različitih djelatnosti kao što su: zdravstvena, ugostiteljska, uslužna i sl.

  "Upotpunit će se turistička ponuda Tuzle, očekuje se razvoj zdravstvenog turizma, kao i drugih oblika turizma. Uz kvalitetnu saobraćajnu povezanost, očekuje se porast broja stranih turista", zaključuje Jusufović.

  Ukupna vrijednost investicije vezano za izgradnju „Mellain“ kompleksa je oko 150 miliona maraka.

  A. Šulović

  Foto: skyscrapercity.com