/

  Copyright © 2012 Uni Bristol d.o.o. | Design by Creative 24/7

  10. April. 2012.

  Radovi na izgradnji najvećeg i najsavremenijeg kompleksa u BiH teku predviđenom dinamikom

  Zbog velikog interesovanja građana firma Uni Bristol krenula je sa prodajom stanova koji će biti izgrađeni u okviru SPK ˝Mellain˝.

  Radovi na izgradnji najvećeg, najsavremenijeg i najskupljeg kompleksa u BiH sa investicijom od oko 150 miliona KM teku predviđenom dinamikom. Zbog velikog interesovanja građana firma Uni Bristol krenula je sa prodajom stanova koji će biti izgrađeni u okviru SPK ˝Mellain˝.

  Najveći i najsavremeniji kompleks u BiH

  Prema riječima direktora firme Uni Bristol Safeta Bašića,  radi se o najvećem i najsavremenijem objektu u Bosni i Hercegovini sa investicijom od oko 150 miliona konvertibilnih maraka. Hotel ˝Bristol˝ s pet zvjezdica u sklopu kojeg će biti bazen (18.500 m2), Poliklinika sa Wellness centrom u kojem će biti slatki i slani bazen (4.500 m2), 330 luksuznih stanova (28.000 m2), tržni centar sa prostorima (8.200 m2) i garažni prostor sa tri podzemne garaže (23.100 m2), segmenti su koje će sadržavati SPK ˝Mellain˝ čija je izgradnja u toku na mjestu nekadašnjeg hotela ˝Bristol˝u Tuzli.

  ˝Radovi se odvijaju po predviđenom planu i projektu. Izgradnja kompleksa bi trebala biti završena sredinom 2014. godine. Samom činjenicom da u ovo teško recesijsko vrijeme jedino u Tuzli imamo ovoliki broj kranova, istakao bih odličnu saradnju sa Općinom Tuzla i načelnikom Jasminom Imamovićem koji je dao svesrdnu podršku ovom projektu. Zahvaljujući njihovom pristupu ovom projektu mi smo se odlučili da radimo u Tuzli, a da nije bilo tako i da smo imali opstrukcije, vjerovatno bi ovaj projekat otišao negdje drugo˝, kazao je za TIP Bašić.

  Stanovi na prodaju

  U sklopu kompleksa je isprojektovano je 300 luksuznih stambenih jedinica raspoređenih u dva bloka (lamela A i lamela C). Stambene jedinice su namjenjene tržištu u asortimanu od jednosobnih i petosobnih (jednoetažna i duplex izvedba), sa svom neophodnom infrastukturom i opremom. Kvadratrura stambenih jedinica se kreće od 52-158 m2.

  ˝Iako smo namjeravali prodaju stanova raditi tek nakon što kompleks bude završen, zbog velikog interesovanja građana mogu kazati da smo već krenuli sa prodajom stanova. Svi zainteresovani mogu se javiti na brojeve telefona 278-273 i 278-274 ili doći direktno u prostorije firme Uni Bristol koje se nalaze preko puta gradilišta u zgradi Jupiter na trećem spratu˝, istakao je Bašić.

  Hotel s pet zvjezdica

  Hotelski dio će imati 20 spratova sa 150 luksuznih soba, od čega 15 visokoluksuznih apartmana. U sklopu hotela ‘Bristol’ će biti restoran, caffe bar, casino, raskošna recepcija, nekoliko kongresnih dvorana, zasebni bazen i restoran na 19 spratu. Hotel će biti insfrastrukturalo opremljen prema zahtjevima kategorije hotela s pet zvjezdica, upravom, pratećim prostorijama, vertikalnim komunikacijama, restoranskom kuhinjom, vešerajom, trezorom, službom za video i fizički nadzorom i sl.

  Banjsko lječilište

  Banjsko lječilište, termalna banja nalazit će se na sjevernoj strani parcele (lamela B), imat će svoj zaseban ulaz i moći će funkcionisati kao zasebna cjelina. Protezat će se kroz prizemlje, galeriju i dva sprata. Projektovana je tako da budućim klijentima pruži vrhunsku uslugu, kako kroz medicinski tretman poliklinike, tako i sportsko-rekreativnu namjenu wellness i fitness sala, saunu, whirpoola i sl. U svom radu predviđeno je da banja koristi, između ostalog, i izvore termalne vode koji se nalaze u užem i širem lokalitetu Tuzle. Banja će biti opremljena sa dva bazena, od čega je jedan sa slanom ljekovitom vodom, a drugi je poluolimpijski, namjenjen rekreativnim aktivnostima.

  Poslovni prostori

  U prizemlju i na galeriji kompleksa će se nalaziti oko 50 poslovnih prostora različitih kvadratura namjenjenih tržištu, kao i veliki hipermarket sa pratećim skladištem I tehničkim blokovima.

  Tri nivoa podzemnih garaža

  Tri etaže pod zemljom namjenjene su parkiranju oko 400 osobnih vozila, kako za goste hotela, tako i za stanare, korisnike poslovnih prostora, marketa, posjetitelje i korisnike lječilišta. Radi se o najvećoj podzemnoj garaži u BiH. Pristup parkinzima će se obavljati preko dvije rampe.

  Posao za domaće radnike

  Na izgradnji kompleksa su angažovane domaće kompanije iz BiH. ˝Kada su u pitanju građevinski radovi angažovali smo domaće kompanije iz Sarajeva, Zenice, i sa područja Tuzlanskog kantona. Također, kada se kompleks otvori tu će biti zaposlen veliki broj ljudi, osoblja u hotelu, tj. kadrova ugostiteljske, medicinske, trgovačke, sportske struke itd. ˝Naše procjene nam govore da će se zaposliti oko 300 ljudi˝, istakao je Bašić.

   

  www.tip.ba