/

  Copyright © 2012 Uni Bristol d.o.o. | Design by Creative 24/7

  01. Oktobar. 2018.

  „Projekti zemljišne administracije u Tuzlanskom i Posavskom kantonu – iskustva, koristi i naredne aktivnosti“

  U Hotelu Mellain u organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, udruženja „GEODET“ Tuzla i CILAP projekta održavan je seminara na temu „Projekti zemljišne administracije u Tuzlanskom i Posavskom kantonu – iskustva, koristi i naredne aktivnosti“ Pred više od 170 ušesnika seminar je opravdao sva očekivanja.

  U Hotelu Mellain u organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, udruženja „GEODET“ Tuzla i CILAP projekta održavan je seminara na temu „Projekti zemljišne administracije u Tuzlanskom i Posavskom kantonu –  iskustva, koristi i naredne aktivnosti“  Pred više od 170 ušesnika seminar je opravdao sva očekivanja.

  Predsjednik Udruženja „Geodet“ Alen Mešaljić poželio je dobrodošlicu sudionicima te iskoristio priliku da se zahvali direktoru Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i direktorici CILAP projekta na dosadašnjoj saradnji i organizaciji seminara.

  Direktorica CILAP projekta gđa. Andja Zimić je pozdravila sve prisutne i ukratko predstavila rezultate projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini – CILAP projekat“.

  Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, gospodin Željko Obradović je predstavio aktualnosti u radu, trenutne projekte kao i planirane aktivnosti.

  Upoznavanje zainteresovanih sa iskustvom izgradnje Adresnog registra, kroz prezentaciju gđe. Željke Kolobarić predstavljeno je pregledno stanje Adresnog registra, postupak uspostave Adresnog registra u jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom i Posavskom kantonu, rezultati i izazovi koji predstoje u toku narednog perioda uspostave.

  O Registru cijena nekretnina – aplikaciji, saradnji, rezultatima trenutne implementacije predstavila je gospođa Vedrana Vučić, a dio seminara u vezi s razvojem sistema Digitalnog arhiva u Federaciji BiH prezentirala je gđa Edina Behić- Bolić.

  Nakon kafe pauze i druženja, drugi dio seminara otvorio je gospodin Elvir Ferhatbegović prezentacijom „KKU – sistemsko rješenje GAUSS Communalis“. Gospodin Ferid Durmišević je predstavio „Adresni Registar“ Općine Gradačac, a gospodin Almir Karabegović održao prezentaciju na temu „Digitalna arhiva-tehnologije, standardi i metapodaci“.

  Seminar je završen dodjelom zahvalnica od strane udruženja „Geodet“ direktoru Federalne uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove gospodinu Željku Obradoviću, direktorici CILAP projekta gospođi Andji Zimić te ostalim učesnicima na održanim prezentacijama.

  Na kraju predsjednik Udruženja „Geodet“ pozvao je sve učesnike na tradicionalno druženje i skupštinu Udruženja „Geodet” koji je planiran 20. Oktobra u Općini Banovići-tačnije u Hotelu Zlača.